Ciasta bez glutenu i nabiału mogą być smaczne, a nawet muszą, bo kto lubi jeść za karę? Na pewno ja do deserowych masochistów nie należę. Dzisiaj zaprezentuję te, które na blogu cieszą się największą i niesłabnącą popularnością.

1. Bezglutenowa szarlotka ma wielu swoich miłośników, do których i ja należę. To ciasto robię najczęściej. Przepis: <klik>

2. Karpatka! Mniam… Smakuje, jak zwyczajna. Z tego ciasta jestem bardzo dumna. Przepis: <klik>

3. Pyszny tort z kremem Russel, który w smaku nie odbiega od tradycyjnego. Przepis: <klik>

4. Jagielnik z musem śliwkowym – doskonały, wegański. Wymiata! Przepis: <klik>

5. Jaglany seromakowiec. Przepis: <klik>

6. Czekoladowy tort – niezawodny! Przepis:<klik>

7.Wegańskie ciasto bez pieczenia. Mega czekoladowe! Przepis: <klik>

8. Kruche ciasto ze śliwkami i domowym budyniem. Przepis: <klik>

9. Ciasto „do góry nogami”. Tutaj z wiśniami, ale zastępuje je sezonowymi owocami np. obecnie śliwkami. Przepis: <klik>

10. Wegańska szarlotka. Przepis: <klik>

Mam nadzieję, że znajdziesz tu jakiś smakołyk dla siebie. Po resztę zapraszam na bloga. W zakładce „ciasta” jest jeszcze więcej. ?‍??????

Buziaki!

Aga

Komentarze:
guest
7 komentarzy
najstarszy
najnowszy
Inline Feedbacks
View all comments
Ann
Ann
4 lat temu

Twoje wypieki wyglądają bajecznie. Piszę tylko po to żeby Cię pochwalić za zaangażowanie, chęci i wysiłek.
Sama jestem mamą małego szkraba z „tysiącem przypadłości” oraz dorosłej córki. Każde z nich lubi i jada coś innego, u siebie też wybadałam nietolerancję więc od kilku lat równie sukcesywnie tworzę swoje przepisy by dogodzić podniebieniom. Na Twój blog natrafiłam dziś przypadkiem i chciałam umieścić miłe słowo. Zdjęcia i przedstawienie wykonanego pożywienia są doskonałe. Sama lubię estetykę i potrafię ją docenić u innych.
Powodzenia i zdrowia na dalsze lata.
Ann

Ania
Ania
3 lat temu

Usiadłabym do stołu i zjadła wszystko co podasz…jeśli choć w połowie smakuje tak dobrze jak wygląda,to na pewno bym się nie zmieściła w ulubione spodnie 😀
Piękne zdjęcia! Aż czuć zapach tych pyszności!

Paula
Paula
3 lat temu

Aga wszystko wyglada wspaniale pewnie i tak tez smakuje. Buziale z upalnego Buenos

OLA
OLA
2 lat temu

Witam , od 4 miesięcy wiem że mam celiakię i alergię pokarmową , dopiero się uczę gotować ,poznawać inne smaki , ale jak zobaczyłam ciasta które Pani upiekła i poleca , oszalałam zjadłabym wszystko , te ciasta wyglądają obłędnie , muszę spisać wszystkię przepisy i zacząć piec i próbować , super że trafiłam na Pani BLOGA, serdecznie pozdrawiam OLA DRAWS…………