Ciasta, Święta, okoliczności

Doskonale pyszne – 10 ciast bez glutenu, bez nabiału, bez rafinowanego cukru.

Ciasta bez glutenu i nabiału mogą być smaczne, a nawet muszą, bo kto lubi jeść za karę? Na pewno ja do deserowych masochistów nie należę. Dzisiaj zaprezentuję te, które na blogu cieszą się największą i niesłabnącą popularnością.

1. Bezglutenowa szarlotka ma wielu swoich miłośników, do których i ja należę. To ciasto robię najczęściej. Przepis: <klik>

2. Karpatka! Mniam… Smakuje, jak zwyczajna. Z tego ciasta jestem bardzo dumna. Przepis: <klik>

3. Pyszny tort z kremem Russel, który w smaku nie odbiega od tradycyjnego. Przepis: <klik>

4. Jagielnik z musem śliwkowym – doskonały, wegański. Wymiata! Przepis: <klik>

5. Jaglany seromakowiec. Przepis: <klik>

6. Czekoladowy tort – niezawodny! Przepis:<klik>

7.Wegańskie ciasto bez pieczenia. Mega czekoladowe! Przepis: <klik>

8. Kruche ciasto ze śliwkami i domowym budyniem. Przepis: <klik>

9. Ciasto „do góry nogami”. Tutaj z wiśniami, ale zastępuje je sezonowymi owocami np. obecnie śliwkami. Przepis: <klik>

10. Wegańska szarlotka. Przepis: <klik>

Mam nadzieję, że znajdziesz tu jakiś smakołyk dla siebie. Po resztę zapraszam na bloga. W zakładce „ciasta” czeka kolejnych 10.

Buziaki!

Aga

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *