Zapraszam Cię na jedną z moich ulubionych past na kanapki. Szybka, prosta, smaczna, z apetyczną nutą curry. Dziś pastę jadłyśmy z moimi córkami na tradycyjnych owsianych szkockich ciastkach. Przepis na nie znajdziesz tu <klik>. Dziękuję mojej koleżance Oli za „pastową” inspirację. :*
3 jajka
3 łyżki majonezu – domowy lub inny bezcukrowy
3/4 łyżki przyprawy Curry
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
kurkuma – szczypta
sól – do smaku
Wykonanie:
- Jajka ścieramy tarce lub kroimy w drobną kostkę, majonez, Curry, blendujemy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
- Pastę przechowujemy w lodówce w zamkniętym pojemniku do trzech dni.
Rady/uwagi:
- sposób rozdrobnienia zależny od Twoich preferencji – może to być kostka, albo, jak u mnie, zwarta masa.
Komentarze: