Pizze

Pizza w kształcie serca. Bez glutenu, bez jajek, bez laktozy, wegańska. 

Codziennie i od święta pizze serduszkową możemy jeść. Oczy lubią takie romantyczne widoki, od razu lepiej smakuje. Jeżeli próbowałeś kiedyś robić taką „na żywca”, to wiesz, że nie jest to proste. Nauczona doświadczeniem nie bawię się już w takie szaleństwa. Wolę pracę z szablonem. Zapraszam. Potrzebny będzie Ci tylko ciasto na pizze i papier do pieczenia.


Składniki:

Ciasto na pizze z tego przepisu <klik> lub inne preferowane

2 arkusze papieru do pieczenia -jeżeli robisz z mojego przepisu (możesz też zrobić ciasto na jedną sztukę z połowy składników)

Wykonie:

1. Ciasto sporządzamy według przepisu. W przepisie jest też przepis na „ser” – możesz go zrobić.

2. Arkusz papieru do pieczenia składamy na pół i wycinamy pół serca. Rozkładamy i mamy szablon pod ciasto.

3. Na papierze rozkładamy ciasto. Najlepiej robić to zwilżonymi w wodzie dłońmi. Ciasto z zamieszczonego powyżej linku jest dosyć klejące.

4. Ciasto smarujemy pastą pomidorową, posypujemy suszonym oregano. Umieszczamy ulubione dodatki. Umieszczamy w nagrzanym piekarniku na ok. 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *