Naleśniki

Gryczane koperty ze szpinakiem. Bezglutenowe, bezlaktozowe, bezcukrowe.

Danie z kategorii szybkich i smacznych.


Składniki podane w tym przepisie są mało precyzyjne, ale wszystko zależy od wielkości patelni i naleśnika oraz upodobań.

Składniki:

(Ok. 10 sztuk)

Przygotowane ciasto na gryczane naleśniki- kliknij przepis

Ser – u mnie wegańska mozzarella

Świeży szpinak.

Masło klarowane- lub inny tłuszcz, jaki preferujemy.

Wykonanie:

1. Wlewamy ciasto, smażymy naleśnika z jednej strony, przekładamy na drugą. W tym momencie wrzucamy na już usmażony jego środek starty ser (ilość jaką lubimy), liście szpinaku.


2. Formujemy kopertę (zawijamy jedną parę brzegów, potem drugą), kładziemy odrobinę masła klarowanego. Przewracamy stroną z masłem do smażenia. Opiekamy po minucie z każdej strony.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *