Składniki:
1/2 niewielkiej główki białej kapusty (ok. 200 g)
2 duże pomidory
2 średnie marchewki
1 duża cebula
1 niewielka cukinia
ok. 1 cm selera korzeniowego
2 ząbki czosnku
1 łodyga selera naciowego
2 spore ziemniaki
1/2 szklanki drobnego makaronu
1/2 szklanki pasty pomidorowej
1/2 szklanki czerwonej fasoli – namoczonej i ugotowanej (można dodać konserwowany)
1/2 szklanki zielonego groszku (można dodać konserwowanego) lub garść fasolki szparagowej
1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
Sól
Pieprz
Masło klarowane do smażenia lub inny preferowany tłuszcz
Wykonanie:
1. Kapustę szatkujemy, warzywa kroimy w kostkę (umieszczamy w oddzielnych miseczkach, bo będziemy je w różnym czasie dodawać) z cukinii ze skórką wykrawamy miękki środek, użyjemy tylko twardej części.
2. W garnku, w którym będziemy gotować zupę, podgrzewamy tłuszcz, wrzucamy cebulę, szklimy. Następnie dodajemy marchewkę, kapustę, czosnek (przeciśnięty przez praskę), seler naciowy, pomidory. Chwilę przesmażamy i zalewamy ok. 2,5 – 3 l wody. Gotujemy.
3. W chwili, kiedy kapusta jest pół miękka dodajemy ziemniaki, fasolkę, groszek, fasolę i cukinie. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania wsypujemy makaron, gotujemy do miękkości. Dodajemy pastę pomidorową, bazylię i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Witam ,niedawno znalazłam tę stronę i upiekłam szarlotkę, wyszła pyszna.Cieszę się że będę mogła korzystać z innych przepisów. Pozdrawiam serdecznie
Byłem zachwycony że wszedłem na tę stronę w sieci. Chciałbym co najmniej podziękować za twoją pracę . Wielkie gratulacje! Ja niewątpliwie będę polecał to miejsce i częściej wpadał by przejrzeć nowe posty Cafe Hostel
Cześć! Jaki miły wpis… Dziękuję. :* Czuje się niezwykle zmotywowana. Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję, że dobrze i zdrowo gościom gotujecie.
I was more than happy to search out this web-site.I wished to thanks in your time for this wonderful learn!! I undoubtedly enjoying each little little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.
Opinions like yours are greatest rewards for carrying on this blog. I am more than happy to see people enjoy my work here. And knowledge about someone like you, who is also fancy of healthy and tasty food, give me strength for harder work. Thank you once again for your posting here.