Alkohole

Korzenny rum. Bosko rozgrzewający. Bezglutenowy.

Rum w kuchni, to dobra rzecz. Jest świetnym środkiem smakowo- zapachowym czy to w ciastkach czy w macerowanych owocach. Cudowne drinki również można z niego robić, do czego Cię zapraszam. Poniższy doskonale smakuję w zimie, gdyż zawiera smaki, które z tą porą roku się kojarzą – cynamon, goździki, pomarańcze, miód…

Składniki (2-3 drinki):

200 ml soku jabłkowego

150 ml soku pomarańczowego

60 ml rumu

1 łyżka czubata miodu

1/2 łyżeczki cynamonu cejlońskiego

1 gwiazdka anyżu – opcjonalnie

5 goździków

Kilka kawałków skórki pomarańczowej
2-3 plastry pomarańczy

Wykonanie:

1. Soki, przyprawy, skórkę zagotowujemy.

2. Ściągamy z ognia, dolewamy rum, dokładamy miód. Dekorujemy plastrem pomarańczy. Gotowe!

4 thoughts on “Korzenny rum. Bosko rozgrzewający. Bezglutenowy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *