To będzie szybki wpis, tak, jak szybkie jest to danie.
Składniki:
Opakowanie papieru ryżowego – duże, będzie nam się swobodnie je wiązało
Owoce – u mnie truskawki, borówki
Ksylitol
Wykonanie:
1. Do dużego, płaskiego talerza, wlewamy ciepłą wodę. Moczymy papier ryżowy.
2. Na miękkim papierze ryżowym układamy owoce (niezbyt dużo- ok. 1 łyżka), dosypujemy szczyptę ksylitolu, zawiązujemy.
3. Układamy w naczyniu do gotowania na parze lub na wkładce parowej do garnka.
4. Gotujemy ok. 1 minuty. Delikatnie łyżką wyjmujemy „pierożki”
Zbyt długie gotowanie na parze spowoduje, że dno ciasta nie wytrzyma obciążenia farszu, rozpadnie się. Z tej samej przyczyny zalecam wyciąganie łyżkę.
Komentarze: