Ten makaron, to idealny pomysł na ekspresowy obiad lub kolację. 10 minut i zajadamy się pysznym jedzeniem. 🙂
Kocham kuchnię włoską! Szybko, kolorowo, świeżo i pysznie.
Makaron typu spaghetti
Ok. 400 g małych pomidorków – przekrojonych na pół
1/2 opakowania rukoli
1 łyżka orzeszków pini
4 łyżek oliwy
2 ząbki czosnku
Bazylia lub oregano – u mnie świeża dodana tuż przed podaniem
1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. W tym samym czasie robimy sos.
2. W rondku lub woku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy lekko rozgnieciony (ale w ząbku) czosnek, chwilę podsmażamy, wyjmujemy, żeby się zbytnio nie przypiekł.
3. Dodajemy orzeszki, kilka sekund przesmażamy.
4. Dokładamy rukole, pomidorki, mieszając smażymy kilka minut. Solimy do smaku.
5. Wrzucamy do sosu makaron, mieszamy.
a ja mam taką słabość do makaronu… wygląda pysznie i lekko 🙂
Zuza, to tym bardziej czekam na Twoją opinię – przy słabościach jest się najlepszym ekspertem.:D Do napisania. :*