Pasty

Jajeczna pasta Curry na kanapki. Bezglutenowa, bezmleczna, pyszna.

Zapraszam Cię na jedną z moich ulubionych past na kanapki. Szybka, prosta, smaczna, z apetyczną nutą curry.  Dziś pastę jadłyśmy z moimi córkami na tradycyjnych owsianych szkockich ciastkach. Przepis na nie  znajdziesz tu <klik>. Dziękuję mojej koleżance Oli za „pastową” inspirację. :*

3 jajka

3 łyżki majonezu – domowy lub inny bezcukrowy

3/4 łyżki przyprawy Curry

1 łyżka posiekanej natki pietruszki

kurkuma – szczypta

sól – do smaku

Wykonanie:

  1. Jajka ścieramy tarce lub kroimy w drobną kostkę, majonez, Curry, blendujemy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
  2. Pastę przechowujemy w lodówce w zamkniętym pojemniku do trzech dni.

Rady/uwagi:

  • sposób rozdrobnienia zależny od Twoich preferencji – może to być kostka, albo, jak u mnie, zwarta masa.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *