Placuszki jaglane są jednym z naszych ulubionych śniadań- raz w tygodniu muszę i chcę je robić. Pożywne, sycące z posmakiem bananów- pycha są!
Składniki:
ok. 15 sztuk
1 banan
1/2 szkl. płatków jaglanych
2 jajka
1-2 łyżki ksylitolu
1/2 łyżeczki sody (można zamienić na proszek do pieczenia- nie dodajemy wtedy octu)
1/2 łyżeczki octu
tłuszcz do smażenia-opcjonalnie
Wykonanie:
1.Banana rozmiażdżyć, dodać pozostałe składniki, dokładnie wymieszać.
2. Odstawić na ok. 15 minut.
3. Nakładać łyżkę ciasta. Smażyć na rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu lub bez niego. Przekręcać widelcem.
4. Podawać z ulubioną konfiturą lub dżemem.
Zapraszam:
Prepyszne i delikatne! chOć nastepnym razem SPROBUJE Dac mniej sOdy bo bardzo ją było czuć. Dzieki 🙂
Ciesze się, ze posmakowały.:) Sode zupełnie można pominąć-będą dobre.:)