Mieszanki mąk

Mix mąk nr. 1


Mieszankę mąk można wykorzystywać w wytrawnych wypiekach jako składnik główny lub dodatek np. do placków warzywnych.
Składniki:

200 g mąki z ciecierzycy

200 g skrobi ziemniaczanej

150 g skrobi tapiokowej

100 g mąki z białego ryżu.

Wykonanie:

Wszystkie składniki porządnie wymieszać. Przechowywać w słoiku.

6 thoughts on “Mix mąk nr. 1

    1. Asiu, dałam przepis na chleb. Generalnie na nim piekę pieczywo i robi za miks uniwersalny. 😉 Pozdrawiam.

  1. Od 3 tygodni wymyslam nowe przepisy piekę codziennie i sprawdzam kolejne blogi! Koniec! Mam! jest przepyszny! Ciekawa jestem czy nie kostnieje na drugi dzień ale smak jest boski! Dziękuję!

    1. 😀 Kamila, o chlebie piszesz? Jeżeli tak, to chleb na drugi dzień jest do smacznego zjedzenia, nie kostnieje. Robię dzieciakom z niego kanapki do szkoły czy grzanki w jajku. Dziękuję bardzo. :*

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *