Makarony

Pyszne spaghetti z pomidorkami, rukolą i orzeszkami pini. Wegańskie, bezglutenowe.

Ten makaron, to idealny pomysł na ekspresowy obiad lub kolację. 10 minut i zajadamy się pysznym jedzeniem. 🙂

Kocham kuchnię włoską! Szybko, kolorowo, świeżo i pysznie.


Składniki (2 porcje):

Makaron typu spaghetti

Ok. 400 g małych pomidorków – przekrojonych na pół

1/2 opakowania rukoli

1 łyżka orzeszków pini

4 łyżek oliwy

2 ząbki czosnku

Bazylia lub oregano – u mnie świeża dodana tuż przed podaniem


Wykonanie:

1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. W tym samym czasie robimy sos.

2.  W rondku lub woku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy lekko rozgnieciony (ale w ząbku) czosnek, chwilę podsmażamy, wyjmujemy, żeby się zbytnio nie przypiekł.

3. Dodajemy orzeszki, kilka sekund przesmażamy.

4. Dokładamy rukole, pomidorki, mieszając smażymy kilka minut. Solimy do smaku.

5.  Wrzucamy do sosu makaron, mieszamy.

2 thoughts on “Pyszne spaghetti z pomidorkami, rukolą i orzeszkami pini. Wegańskie, bezglutenowe.

    1. Zuza, to tym bardziej czekam na Twoją opinię – przy słabościach jest się najlepszym ekspertem.:D Do napisania. :*

Odpowiedz na „ZuzaAnuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *