Ten makaron, to idealny pomysł na ekspresowy obiad lub kolację. 10 minut i zajadamy się pysznym jedzeniem. 🙂

Kocham kuchnię włoską! Szybko, kolorowo, świeżo i pysznie.


Składniki (2 porcje):

Makaron typu spaghetti

Ok. 400 g małych pomidorków – przekrojonych na pół

1/2 opakowania rukoli

1 łyżka orzeszków pini

4 łyżek oliwy

2 ząbki czosnku

Bazylia lub oregano – u mnie świeża dodana tuż przed podaniem


Wykonanie:

1. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. W tym samym czasie robimy sos.

2.  W rondku lub woku rozgrzewamy oliwę, wrzucamy lekko rozgnieciony (ale w ząbku) czosnek, chwilę podsmażamy, wyjmujemy, żeby się zbytnio nie przypiekł.

3. Dodajemy orzeszki, kilka sekund przesmażamy.

4. Dokładamy rukole, pomidorki, mieszając smażymy kilka minut. Solimy do smaku.

5.  Wrzucamy do sosu makaron, mieszamy.

Komentarze:
2 komentarze
  1. Zuza 7 kwietnia, 2018 at 21:31 - Reply

    a ja mam taką słabość do makaronu… wygląda pysznie i lekko 🙂

    • Aga Bednarska 8 kwietnia, 2018 at 19:56 - Reply

      Zuza, to tym bardziej czekam na Twoją opinię – przy słabościach jest się najlepszym ekspertem.:D Do napisania. :*