Dodatki, Przekąski

Popcorn z kaszy gryczanej – aromatyczny dodatek!

Słyszymy popcorn, widzimy kukurydzę. 🙂 A gdyby tak zobaczyć grykę? Aromatyczne, swojskie klimaty? W moim wpisie możesz na to liczyć. Popcorn z kaszy gryczanej dzieje się. 🙂 Nie jest tak duży, jak popcorn z kukurydzy, ale rośnie, chrupie. Moje dziewczyny bardzo lubią ten dodatek w różnych potrawach – zupach, sałatkach, sosach…

Przepis na bezglutenowy, wegański popcorn z kaszy gryczanej jest niezwykle prosty i błyskawiczny.

Składniki:

kasz gryczana palona (najlepiej bio) – z niepalonej nie wyjdzie

tłuszcz do głębszego smażenia

Wykonanie:

1.Tłuszcz mocno nagrzewamy.

2. W metalowym sitku umieszczamy ok. 1 łyżeczki kaszy, zanurzamy w oleju i gdy tylko wszystkie nasiona będą pływać po wierzchu, to wyciągamy na papierowy ręcznik. Czynność powtarzamy.

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *