Musztarda Dijon jest musztardą „z natury” bezcukrową. Przy zakupie zwracajmy jednak uwagę na składy, gdyż wiele z nich zawiera konserwanty – zupełnie nie wiem, po co…

Dijon jest bardzo ostra. Możemy ekspresowo złagodzić moc gorczycy dodając do niej miodu i tym samym delektować się musztardą miodową.

Receptura jest bardzo prosta – od dodajemy do musztardy miód i mamy to. 🙂 Nie podaje precyzyjnych proporcji, robimy tyle ile chcemy.


Składniki:

Musztarda Dijon

Miód – u mnie gryczany

Wykonanie:

Miód wraz z musztardą mieszamy w proporcjach na 1 jedną łyżkę miodu i ok. trzy musztardy.

W tym krótkim przepisie proporcje zależą od naszego smaku – smakujmy i twórzmy swoje smaki…

Rady/uwagi:

  • jeżeli miód jest twardy, to musimy go delikatnie podgrzać, ale nie za mocno, żeby nie stracić jego zdrowotnych właściwości.

Komentarze: