W masie z domowych batonów Bounty drzemie wielki potencjał. 🙂 Oto jedno z jej wykorzystania- kokosowe pralinki.


Składniki:

Masa kokosowa zrobiona według tego przepisu (kliknij na podkolorowany napis)-receptura . Uważam, ze połowa jej będzie wystarczająca.

konfitura lub dżem

Czekolada

Silikonowa foremka do lodu

Wykonanie:

Część masy wciskamy w foremkę, robimy palcem wgłębienie przy wciskaniu. Umieszczamy tam odrobinę konfitury i przykrywamy drugą częścią masy. Przyciskamy. Odstawiamy na parę godzin do lodówki, a po stwardnieniu zanurzamy w czekoladzie.  Do stężenia umieszczamy na kratce czy papierze do pieczenia. Gotowe. 🙂

Zapraszam na stronę bloga na Facebooku:

img_0157-12.jpg

Komentarze:
2 komentarze
  1. Renata 22 lutego, 2017 at 16:12 - Reply

    Super:-)

    • Agnieszka Bednarska 22 lutego, 2017 at 20:09 - Reply

      Renata, dziękuję i polecam-pozdrawiam również. 🙂